SON DAKİKA

31 EKİM 2022- TARSUS MEKTUBU


 

31 EKİM  2022- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………….OOO………..

TARSUS’TA MÜTEAHHİTLERE MÜJDE

Müteahhitler artık belediyeye gelmeyecek. Bilgi ve işlemleri bilgisayardan yapabilecekler. e ruhsat ve e-imar gibi başlıklar altında  Kasım ayının ilk haftasının sonuna kadar uygulamaya geçecek.  Başkan Haluk Bozdoğan “Müteahhitleri büyük bir yükten kurtaracağız” dedi.

 

………….OOO………..

TARSUS’UN ASFALT İŞLERİ

Tarsus’un 180 mahallesinde asfalt ve sathi kaplama ile yeni açılan yollar hakkında bilgi verilecek. Sıtkı Dev, temizlik işleri ve yeni alınan kararlar hakkında bilgi verecek.

Tarsus Belediyesi,  Belediye Yönetim sistemi hakkında bilgi verildi. Hibe olarak gerçekleşecek ve KVK ile tüm personellere yeni yöntemle bilgi verilecek. Tarsus belediyesi birleşik bilgi işlem olayına başlayacak.

 

………….OOO………..

ŞİMŞEK “KENTSEL DÖNÜŞÜM ÖNEMLİ”

Tarsus Belediye Meclisi üyesi MHP’li Ali Şimşek “Belediyelerin kentsel dönüşümde işi zor. Vatandaşı memnun etmek de zor. Tarsus Belediyesinin kentsel dönüşüm yapacağı mahallelerdeki insanları ikna etmesi lazım. Yenimahallede kentsel dönüşüm ile ilgili 5-6 kez toplantı yapıldı. Kentsel dönüşümün önünü açmak için vatandaş lehine düzenleme yapıldı ve vatandaş ikna oldu. Ben Kentsel dönüşüm konulu toplantılara başka illerde de katıldım. Biz geçmiş dönem belediyesinde insanları bilgilendirmiştik. Kentsel dönüşümde belli noktalara gelindi, bir kısmı yapıldı. Devam ediyor. Şimdiki belediye İsmetpaşada bazı düzenlemeler yaptı. Vatandaş lehine iyi hizmetler yapanlara teşekkür ederim” dedi.

 

 

 ………….OOO………..

TARDOBDER’DEN CUMHURİYET ETKİNLİĞİ

Kısa Adı (Tardobder) Olan Tarsus'ta Doğup Büyüyenler Derneğinden Cumhuriyet Bayramı   Etkinliği..

Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 99.Yılında Tarsus'ta Doğup Büyüyenler Dernek Binasında Düzenlenen Etkinliklerle Kutlandı.  İlk Öne İkinci Dünya Savaşını anlatıldı. Sılayt Gösteri sunuldu .Daha sonra bu günkü Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Ne Şartlarda Kuruldu Anlatılırken Atatürkün İlke Ve İnkılapkarına Değinildi. Başkan Ümran Yıldırım günün anlam ve önemini anlatan konuşmasının ardından Cumhuriyet bayramı şenlikleri kapsamında şairler şiirler okudu . Dernek üyeleri ses sanatcısı Ahmet Deniz  ve Erdal Çelik Eşliğinde

Şarkılar Türküler Söyleyerek Güzel Bir Cumhuriyet Bayramı Kutlaması gerçekleştirdiler. Tarsus'ta Doğup Büyüyenler Derneği başkanı ve yönetimini tebrik ederiz.

 

 

………….OOO………..

TARKAV’DA CUMHURİYET KUTLAMASI

Tarsus'a Katkı Verenler Grubu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla  şiir ve türkü dinletisi düzenledi.

Kırkkaşık karşısındaki ofiste gerçekleşen etkinlik büyük ilgi gördü.

Başkan  Fatma Öztutan ve yardımcısı  Cumali Cülük  yönetiminde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlemiş oldukları şiir ve türkü dinletisi programına  şairler ve  dostları  katıldı.

Fatma Öztutan ‘’programa katılan tüm şiir okuyan ve türkü söyleyen kıymetli dostlarımıza teşekkür ederim’’ dedi.

Katılımcılar ise ‘’Dayanışmanın en güzel örneğini veren sevgili TARKAV grubu başkanıma, moderatörlerine ve program boyunca biz değerli konuklara hizmet edip çayları ile içimizi ısıtan sevgili Erbil Tunç beye sonsuz teşekkürlerimi bir borç bilirim.’’ Dediler.

 

 

………….OOO………..

 

MESKİ SU ANALİZ LABORATUVARI SÜREKLİ KENDİNİ GELİŞTİRİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü Merkez Su Analiz Laboratuvarı, devreye aldığı LC MSMS cihazı (sıvı kromatografi-kütle spektrometresi) ile kapsamını genişletmeye devam ediyor.

MESKİ Merkez Su Analiz Laboratuvarı; sürekli kendini geliştiren, yeniliğe açık vizyonu ile son teknolojiyi vatandaşların kaliteli suya ulaşması için kullanıyor. Laboratuvara yeni kazandırılan LC MSMS cihazı sayesinde 45 adet yeni parametre analizleri yapılıyor. İçme suları, kaynak ve yüzeysel sularda zirai ilaç, pestisit ve toksin analizinde kullanılan bu cihaz yardımıyla “İçme Suyu Temin Edilen Suların Kalitesi ve Arıtılması Hakkında Yönetmelik” ve “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik” kapsamında belirtilen limit değerlerinde uluslararası metotlar kullanılarak analizler gerçekleştirilmeye başlandı. TÜRKAK denetiminde bu parametreleri akreditasyon sertifikası kapsamına dâhil etmeyi hedefleyen MESKİ, laboratuvar güvenilirliğini bir kez daha ispatlıyor.

 

 

………….OOO………..

 

KAYMAKAM  KADİR SERTEL OTCU’DAN  BORSAYA  HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ 

Tarsus İlçe Kaymakamı  Kadir Sertel OTCU, seçim ile birlikte güven tazeleyerek,  Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Ali Seçer’e ve Meclis Başkanlığına seçilen Murat Kaya’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. 

Ziyarette Kaymakam  Kadir Sertel OTCU, Borsa organ seçimlerinde Borsa Başkanı olarak seçilen  Ali Seçer’e, yeni dönem Meclis Başkanı seçilen  Murat Kaya’ya hayırlı olsun dileklerini ileterek başarılar diledi. 

Borsa Başkanları nazik ziyaretleri için Kaymakam  Kadir Sertel OTCU’ya teşekkürlerini sundular. 

 

 

………….OOO………..

 

MERSİN DEVLET KLASİK TÜRK MÜZİĞİ

KOROSU  VALİYİ ZİYARET ETTİ

 

Mersin Valisi  Ali Hamza Pehlivan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Müdürü İlhan Derinkök, Müdür Yardımcısı Mustafa Kunt, Koro Şefi Ali Polatdemir ve Koro Şef Yardımcısı Kamuran Umuzdaş’ı, Valilik makamında kabul etti.

Ziyaret vesilesiyle koronun çalışma ve faaliyetleri ve ilgili çeşitli konularda değerlendirme ve bilgi alışverişinde bulunuldu.

 

………….OOO………..

REKTÖR AYDIN’DAN 'HAYIRLI OLSUN' ZİYARETİ 

Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın Borsaya ziyaretinde yeni dönem borsa başkanlıklarına seçilen Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer’e ve Meclis Başkanı Murat Kaya’ya hayırlı olsun dileklerinde bulundu.   

Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın'ın Borsaya gerçekleştirdiği ziyarette; Üniversite, Sanayi ve Kamu işbirliği ile Tarsus’taki genel konular görüşüldü.  

Ziyaretinden dolayı Rektör Aydın’a teşekkür eden Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer “Öncelikle Tarsus Üniversitesi Rektörü olarak atanmanız bizi memnun etti. Biz, Üniversite ve Borsa arasındaki iş birliğinin şehrimize ve ülkemize çok ciddi katkılar sağlayacağının bilincindeyiz. Bu çerçevede şehrimizin kalkınması için üniversitemizin tecrübesinden daha fazla yararlanmaya çalışacağız.” Dedi. 

Meclis Başkanı Murat Kaya,yeniden rektörlüğe atan Prof. Dr. Orhan Aydın’ı tebrik ederek, “Tarsus Ticaret Borsası olarak Üniversite -Borsa iş birliği projelerine imza atarak, bu projelerle kentimize canlılık katmaya çalışacağız. Ziyaretinizden dolayı teşekkür eder, yeniden Tarsus Üniversitesi Rektörü olarak atanmanızdan da duyduğumuz memnuniyeti ifade ederim “ dedi. 

 

………….OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ SPORA KUTLAMA

Kadınlar 1. Basketbol liginde Tarsus Belediyesi Spor , DİBA takımını 81-55 mağlup etti.

Türkiye kadınlar basketbol Ligi 7. Hafta karşılaşmasında Tarsus Belediyesi basketbol takımı kendi sahasında Diba takımını  konuk etti.  Kendi evimizde oynanan maçta Tarsus ekibi üstün olan taraftı. Maçı  81-55 kazanan Tarsus Belediyesi kadınlar basketbol takımı 7 de 7 galibiyet elde etti. Kutlarız.

 

 

………….OOO………..

 

 

TEBRIK EDIYORUZ

Tarsus Belediyesi  atletizm takımını tebrik ediyoruz.  Sporcular 29 Ekim Cumhuriyet Kros koşusunda  Küçük Erkekler de, kızlarda da başarılı oldu.

Derece alan sporcularımız Ankara'da düzenlenecek olan 10 Kasım Atatürk  koşusuna katılmayı hak kazanmışlardır.

 

1.Dilgeç SAYGI

3.Berham Kadir YURDAKUL

Yildiz Kızlar da,

3.Misra ÇELIK

4. Zeynep Gönül DEMIRCI

Yıldız Erkekler de,

1.Yilmaz ÖZER

3. Musa Can KESER

Genç Kızlar da ,

1. Cansu KAYAALP

2.Melek Naz YAŞAR

Genç Erkekler de ise,

1.Efe TOPRAK

2.Eren SÜREN derece almışlardır.

 derece alan sporcularımız Ankara'da düzenlenecek olan 10 Kasım Atatürk  koşusuna katılmayı hak kazanmışlardır.

Il genelinde düzenlenen yarışta en çok derece ve ödül alan kulübümüz

 Sporcularımızı tebrik eder, başarılarının devamını diliyoruz.

 

………….OoO………

TARSUS EKİBİ EZOPLA ADANA’DA

Adana 7. Şehir Tiyatroları Festivali’ne Tarsus Şehir Tiyatromuzun beğenilen oyunu ‘’Ezop’’ ile katılım sağladık.

Adanalılar tarafından yoğun ilgi ile karşılanan oyunumuz seyircisinden büyük alkış aldı.

Emeği geçenlere ve kıymetli seyircilerimize teşekkür ediyoruz.

………….OoO………

 

GAZETECİ IŞIK KANSU TARSUS’TAYDI

Cumhuriyetimizin 99.yıl kutlamaları kapsamında STEM Merkezimizde çok değerli Gazeteci -Yazar Işık Kansu ve Belediye Başkanı  Dr. Haluk Bozdoğan çocuklarımızla buluştu, sohbet etti.

Belediye Başkanı  Dr. Haluk Bozdoğan  ‘’Bilimin ışığında çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğe hazırlamaya devam edeceğiz.

Sayın Işık Kansu’ya ve çocuklarımıza teşekkür ediyoruz.’’  Dedi.

………….OoO………

TARSUS’TA OPERA VE BALE EKİNİN

GÖSTERİSİ BEĞENİLDİ

Mersin Devlet Opera ve Balesi’nden Tarsuslu hemşehrilerimize Cumhuriyet Konseri

Tarsus Müzesi’nde sahne alan Mersin Devlet Opera ve Balesi sanatçılarımız, Tarsuslu vatandaşlarımıza konser programında; ülkemizde 7’den 70’e en sevilen şarkılardan oluşan müzik ziyafeti ve Cumhuriyet Coşkusu yaşattı.

Cumhuriyetimizin 99. yılını coşkuyla kutladığımız programlar  ilgi gördü.

 

………….OoO………

 

 

TİY , ÇORUM ENGELİNİ GEÇEMEDİ 1-1

TFF 2.Lig Beyaz Grup'ta sarı-lacivert mücadele veren ekibimiz Tarsus İdman Yurdu, Çorum engelini geçemedi.

TİY  12. Hafta'da kendi sahasında Çorum FK ile karşılaştı. Tarsus İdman Yurdu kendi sahasında konuk ettiği Çorum FK ile 1-1 berabere kaldı. İlk gol konuktan geldi. TİY 45 de Taha ile penaltıdan durumu eşitledi. 1-1.

2. yarıda gol olmadı. Maç 1-1 berabere bitti.

 

………….ooo..………..

 

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........ooo...........


 

 

 

 

 

 

Hiç yorum yok